Finestrat Andorra Foix

Dag 08 7 – 10- 2022

Datum : 7-10-2022

Afstand : 699 km

Aantal gereden km’s tot nu toe : 3706 km

Weer : goed weer.

Temperatuur : Variërend tussen 17—-26 graden Celsius.

Wegen : Prima Wegennet

Hotel : hotel le lons

Beste Tripper-volgers

Na een goede maar korte nachtrust stonden we om 7.00 uur langs ons bedje in Hotel Van Grotel te Finistrat. Na het opruimen en op de juiste plek terugzetten van spullen in het appartement vertrokken we om 7.35 uur om onze route te vervolgen.

Na een mooie tocht door glooiend maar dor landschap zijn we door de bergen naar Andorra gereden, alwaar we, na een keer goedkoop te hebben getankt, we een verdiende lunch hebben genoten van diverse tapas in de Capital Andorra La Vella.

We hebben even in het centrum gelopen maar vastgesteld dat de historische waarden en bezienswaardigheden niet aanwezig zijn.

Vervolgens hebben zijn we de bergen in gereden om Andorra vanuit de hoogte te aanschouwen, mooi uitzicht!

Vervolgens hebben we onze route vervolgd en door de uitlopers van de Pyreneeën richting Foix gereden. We hebben besloten in deze prachtige plaats te verblijven.

We hebben intrek genomen in het mooie authentieke hotel Lons gelegen aan een mooi kabbelende rivier. De hoteleigenaresse had voor ons een prima adres voor restaurant waar we in een echte franse ambiance een geweldig avonddiner hebben genuttigd.

Vervolgens heeft de ober van het restaurant ons begeleid naar de plaatselijke bar waar het erg druk en gezellig was met de plaatselijke, vooral jeugdige, bevolking. De bar was een oude brouwerij waar ook nog eigen bier wordt gebrouwen, hetgeen prima smaakte en waar we gebruik van hebben gemaakt.

Al met al een gezellige avond in een leuke Franse plaats waarna we ons bedje weer hebben op gezocht in ons Hotel,