De voorbereidingen voor het 2e gedeelte van de grote Trip oostwaarts lopen op z’n eind.

De uitgebreide voorbereidingen voor de 2e fase van de grote Trip oostwaarts naderen het einde.

Na het uitstippelen van de roadmap zijn we begonnen met de reisbezetting. 10 Trippers van de 19 gaan deze keer mee met de reis, waarbij we 2 nieuwe mannen begroeten in onze Trippersclub.

Namelijk een Maleisier, Mahandran genaamd, reist mee van Kuala Lumpure naar Bangkok en Guido Harthoorn gaat vanaf de Chinese stad Nanning mee naar het eindstation Wuxi, nabij Sjanghai.

Voor het eerst gaan 3 Trippers de volledige reis meemaken, namelijk Tinus Habraken, Leon Sweegers en ondergetekende. Zij vertrekken per 30 maart naar Kuala Lumpure, om vandaar te starten.

Gedurende de tocht vliegen er diverse Trippers in en uit, namelijk Hans Sweegers ( Bangkok-Ho Chi Minh stad), Peter Geboers ( Siem Reap- Hanoi), Ton Mooren (Phnom Penh-Sjanghai), Alphons (Hanoi-Wuxi) en Rob van de Acker (Bangkok-Hanoi/ Hong Kong-Wuxi).

Na de reisbezetting hebben we alle visa moeten regelen. Dat ging deze keer erg moeizaam, daar diverse ambassades exact wilden weten hoe de reisroute was. Voor het eerst ( vorig jaar niet) moesten we ook visa voor Thailand regelen. Ook de doortocht door Cambodja en Vietnam kostte vele uren, daar de doortocht met name met eigen wagens door Vietnam een hele heisa is geworden. Voor het eerst worden we in een land van A tot Z begeleid met een derde Vietnamese wagen voorzien van chauffeur en gids. Het regelen van de reis door China ging prima, omdat we hetzelfde Travel Agency bureau ingeschakeld hebben als vorig jaar. Ook hier krijgen we een Chinese gids aan boord en weer Chinese nummerborden op de wagens. Veel dank zijn we verschuldigd aan Dhr.Polo van ons bedrijf Bucomec LtD te Wuxi. Vandaag zijn de shirts en petjes afgeleverd, de internationale rijbewijzen zijn opgehaald door de diverse chauffeurs en de nodige inentingen zijn gehaald. Ook het vooraf selecteren van de hotels in de rustplaatsen is bijna afgerond.

De wagens worden op dit moment bij lokale dealers nagekeken en waar nodig gerepareerd. Ook worden de wagens voorzien van nieuwe stickers ( zie de route op de website). Nog een goede week en we staan aan de start van een nieuwe uitdaging van 10.000 kilometers. Wij hopen dat u ons elke dag volgt , waarbij wij wederom onze avonturen met foto’s publiceren op deze website.

Groeten Tripper Cornelus