De Trippers gaan weer op reis en ditmaal de 5e keer, dus een jubileumreis.

Het was een kille zaterdagavond, die 19e oktober 2013. Mijn zus Ina en zwager Eugene hadden een geweldig feest georganiseerd in restaurant Anno 54 te Riethoven. Daar werd ik op een gegeven moment door een schone Italiaanse uitgenodigd om samen een dans te doen op de opzwepende klanken van Belle Perez. En toen ging ik onschuldig onderuit! Velen hebben me er al aan herinnerd: God straft onmiddellijk! Twee dagen daarna kreeg ik pijn in m’n onderrug (Staartbeen/heilig been/stuitje) en na 14 maanden en diverse medische specialisten verder, heb ik hier nog elke dag last van. Dat is ook de reden dat wij als Trippers in 2014 geen trip hebben ondernomen. Een verplicht sabbaticel Trippers-jaar. Maar 2015 willen we het er toch weer eens op wagen. Wellicht zullen we wat aan onze autostoel moeten gaan veranderen om de hoeveelheid uren achter het stuur te verorberen, maar we gaan het toch proberen.

Ditmaal zijn we in november al gaan plannen. Vele avonden zijn gestoken in een nieuwe route en omdat het een jubileumrit gaat worden, moest het iets aparts worden. En de nieuwe Trippersrit gaat de naam krijgen: RIETHOVEN-SINGAPORE in 40 dagen.

Eind november waren we eruit: Bijna 16.000km’s door o.a. de Balkan, Turkije, Iran, Pakistan, India, Myanmar, Thailand en zo naar Singapore.

Echter na een aantal weken gaf de visumdienst aan dat we niet via India , Noord-Myanmar in konden rijden. Wel via Thailand erin en eruit. Maar we kwamen via het noorden uit India en dat was dus een onmogelijke opgave. De grenzen bleven daar dicht voor de Trippers. Daarnaast gaf onze overheid zeer negatieve reisadviezen voor Zuid-Oost Iran, geheel Pakistan en de 3 Noord-Oostelijke provincies van India. De Taliban is zeer actief in geheel het gebied waar we doorheen moeten rijden in Pakistan. Begin december kwam daar een bloedige bomaanslag met 8 doden bij, net op de grensovergang die we moesten nemen  van Pakistan naar India. Een week later kwam daar nog eens de bloedige aanslag op die Pakistaanse school bij. Duidelijke tekenen dat deze route voor ons teveel gevaar betekende. Toen hebben we de routeplanning volledig omgegooid.

Nu zijn we eruit,echter er zijn wel wat kilometers bijgekomen. Het zijn er ruim 18.000 geworden. In de eerste route zouden we onder het Himalayagebergte, door Noord-India rijden en nu gaan we de noordelijke route door China nemen.

Op 10 april 2015 , na het gebruikelijke Sleutel-ontbijt vertrekken we om klokslag 08:00 uur. Onze nieuwe route gaat worden:  Duitsland, Oostenrijk, Slovenië,langs de prachtige kusten van Kroatië       ( Porec, Rovinje, Pula, Rijeka en Dubrovnik), Montenegro en Albanië(Tirana). Daarna door Griekenland(Thessaloniki)en van West naar Oost-Turkije. In midden-Turkije gaan we het prachtige Cappadocia doorkruisen. Van daaruit via Sivas, Erzurum en Agri langs de prachtige berg de Ararat (waarop de ark van Noach zou zijn gestrand) richting de Iraanse grens. In Iran rijden we de oude Zijde route via de plaatsen Tabriz ,Teheran en Sabzevar richting Turkmenistan. In Turkmenistan bezoeken we de plaatsen Marij en de oude stad Merv. Vandaar door naar Turkmenabat en dan naar de prachtige steden Buchara , Samarkand en Tasjkent in Uzbekistan. Dit laatste stuk route hebben we op de 1e route naar Beijing, tijdens onze 1e Trip ook gereden en is de moeite waard om dat nog eens te doen.

Vanuit Tasjkent gaan we de woestenij in, richting Kirgizië, alwaar we in de stad Osj aandoen. Vandaar gaan we naar hoogtes rijden van meer dan 3500 mtr., op weg naar de Chinese grens ( De Irkeshtam Pass) Daar hopen we met de auto’s China in te mogen rijden en dat wordt nog een uitdaging, want dat blijkt in de praktijk niet zo eenvoudig. Hier wordt op dit moment hevig aan gewerkt om het voor elkaar te krijgen. De 1e grote plaats in China is Kashgar, een van de alleroudste Zijderoute plaatsen. In China gaan we de oude noordelijke Zijderoute rijden, ten noorden van de Taklamatan woestijn door de Uygoeren plaatsen Aksu, Kuqa en Korla. Vanuit Korla rijden we dwars door de Taklamatan woestijn en vandaar door bergachtig terrein naar de eerste grote stad Lanzhou(Kansu) in West-China. Vandaar rijden we naar het zuiden in China , door de miljoenensteden Chengdu (Sichuan), Kunming richting de grens van Laos .Dan gaan we door de oerwouden van Laos, langs de Mekong rivier richting Noord-Thailand om uiteindelijk te arriveren in de hoofdstad Bangkok. Vanuit Bangkok rijden we naar het zuiden en doen we het prachtige Phuket en Songkhla aan . Daarna rijden we steeds zuidelijker en eindigen in Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië. Vandaar via Malakka op weg naar ons einddoel Singapore, waar we op de avond van 21 mei 2015 hopen te arriveren. Daar zullen we op de 22e mei onze auto’s moeten gaan afleveren zodat die ingescheept kunnen worden voor Rotterdam. Op de 23emei zouden we dan weer per vliegtuig richting Riethoven kunnen vertrekken. Met 16 Trippers gaan we dit avontuur aan. Er zullen nog de nodige uren in de voorbereiding gaan zitten. Wij houden U op de hoogte van de vorderingen.

Groeten Tripper Cornelus.