DE TRIPPERS GAAN ER WEER VANDOOR !!! DITMAAL NIET NAAR HET NOORDEN OF OOSTEN MAAR TEN WESTEN VAN RIETHOVEN IN ONZE 8e 2018 TRIP!!!

Het is een redelijk kille avond op die 18e oktober 2017. Ik zat in een tuinstoel, achter mijn kantoor in de Vinklaan 16 te Riethoven, en plotseling wist ik het. Het moest deze keer ten Westen van Riethoven worden!! Ja ten westen van Riethoven zult u denken, wat moet ik me daarbij voorstellen?

Trek een denkbeeldige lijn van de Noordpool naar Riethoven en vandaar een denkbeeldige lijn naar de Zuidpool. Dan gaan de Trippers rijden ten westen van die lijn en gaan geen oceaan over of zo.  Neen dan kunnen we niet naar Denemarken of naar het westen van Frankrijk!

Ik ben gaan puzzelen tussen Kerst en Nieuw 2017 en er is weer een prachtige route uit voortgekomen. We vertrekken om 9.00 uur, na ons gebruikelijke ontbijt in restaurant Proef Me Nu van De Sleutel. Eenieder is van harte welkom op dit ontbijt om ons daarna uit te zwaaien. Dan starten we onze machines en vertrekken vanuit Riethoven naar Antwerpen en vandaar naar het zuiden, door het Kanaal, naar de eerste overnachtingsplek: London. Daarna naar Liverpool, waar we hopen de Cavern te bezoeken, de club waar de Beatles hun eerste optredens gaven. Daarna naar Yorkshire, door het Lake District naar Newcastle. Dan naar Schotland, naar het mooie Edinburgh en Inverness, waarbij het Loch Ness niet zal worden voorbijgereden. Dan maken we ons op voor de Schotse Hooglanden om uiteindelijk te finishen in Glasgow.

Vandaar gaan we nog meer westwaarts naar Ierland. Daar bezoeken we de steden Belfast en Dublin.

Na Dublin rijden we zuidwaarts en steken middels een ferry het water weer over richting Cardiff. We bezoeken vervolgens de steden Bristol, Southampton en Portsmouth. We hopen ook een bezoek te brengen aan het prachtige museum in Southampton over de Titanic. Dan vervolgen we onze trip weer westwaarts richting Dover-Calais, om te eindigen in de mooie kustplaats Deauville in Frankrijk.

De volgende morgen rijden we langs de Normandische stranden, zuidwaarts om later op de dag te eindigen in Bordeaux. Dan vervolgen we onze tocht naar de bedevaartplaats Santiago de Compostella, om ons eens goed de biecht te laten afnemen. Daarna met een zuiver geweten door naar Portugal waar we vervolgens de kustplaatsen Porto en Lissabon aandoen, om vervolgens te eindigen in het zuidelijke plaatsje Albufeira om daar wat uit te rusten. We maken ons dan op voor het heftigste gedeelte van de Trip, namelijk een trip door Marokko. Hier doen we vervolgens de steden Tanger, Rabat, Cassablanca en Marrakech aan. Daarna zuid-westwaarts naar de kustplaats Agadir. Daarna duiken we met de beiden Toyota’s de Sahara in. Via Quazarzate en Merzouga gaan we uiteindelijk weer noordwaarts rijden naar de stad Fez. Waarschijnlijk hebben we tegen die tijd genoeg zand gehapt en zijn we toe aan een frisse duik. Dus op naar het Spaanse schiereiland om daar tot rust te komen in Marbella.

Daarna gaan we het mooie Cordoba bezoeken en gaan eindigen in mijn appartement te Finestrat          (Benidorm). Daarna wordt het een rustige autoroute naar Perpignan om vervolgens in Parijs te eindigen. Daar maken we ons op, om de laatste kilometers van de ruim 13.000 km te vervolmaken, richting Riethoven. Als we daar dan arriveren op de 1e juni, zit er onze 37- daagse 2018 Trip weer op.

We gaan ervanuit dat u ons weer fanatiek volgt op onze website. Wij zullen elke dag weer ons reisverslag op onze website plaatsen, zodat u ook mee kunt genieten van onze avonturen.

Keep Calm and Love Trippers.