Dag 8: Chumphon(Thailand)-Bangkok(Thailand)

DAG 8: CHUMPHON( Thailand)- BANGKOK( Thailand)

 

Datum:                                             07-04-2016

Afstand vandaag:                           450 km

Aantal gereden km’s tot nu toe:    2156 km

Weer:                                                Onbewolkt 36 C.

Wegen:                                              1e gedeelte route was slecht wegdek. Ongeveer 100 km voor Bangkok prima wegen.

Eten                                                   De kok heeft gisterenavond een paar prima Thaise gerechten klaargemaakt. De soep kwam nu als laatste!

Hotel:                                                 Het prachtige Lebua Hotel- Bangkok: 55e verdieping.

 

 

Beste Tripper-volgers,

We waren er gisterenavond even goed stil van. Het bericht dat ons bereikte dat onze carnavalsmaat en erelid Sjef Salimans was overleden, verraste ons. Nog geen twee weken geleden spraken we nog met hem. De Trippers wensen Jo alle sterkte toe vanuit Bangkok.

Na de verdwaaltocht gisterenavond hebben we toch nog een aardige avond in het resort ,aan het water doorgebracht. We zijn rond middernacht onze suites gaan opzoeken en Tripper Tinus, mijn kamergenoot, en ik werden wakker gemaakt om 09.30 uur. We zijn in slaap gevallen met het geluid van vechtende katten als achtergrondgeluid. Vanmorgen hadden we een Thais ontbijt. Het bleek een kop soep met rijst en wat varkensgehakt. Voor ons nou niet een geweldig ontbijt, dus maar gauw koffie er achteraan gespoeld. Rond 10.00 uur van de westelijke kust weggereden naar de highway richting Bangkok. Vandaag is Tripper Leon twee keer goed weggekomen. Hij had vanmorgen goed kunnen verzuipen in zee, want hij was alleen meer dan 1 uur gaan zwemmen in de golf. thumb_DSC00172_1024 En net voor 12.00 uur hoorden we in de Toyota enorme remgeluiden en we verwachtten elk moment een botsingsgeluid. Gelukkig bleef dit geluid uit. Toen we omkeken zagen we de rook van de banden optrekken en stond de wagen achter de Landrover-Freelander die Leon bestuurde ,stil maar wel bijna tegen de Landrover-Freelander. Voor hetzelfde geld was hij achter op Leon z’n wagen geklapt. Leon zag hem aankomen en schreeuwde het uit! Dus hij en wij kwamen met de schrik vrij. Hierna zijn we maar gauw wat diessel gaan tanken en wat koffie gaan drinken. Rond 17.00 uur reden we Bangkok in en je zult het niet geloven: we reden in een keer recht naar het Lebua Hotel, zonder ook maar 1 keer verkeerd te rijden. Dit lukt ons geen 2e keer!!thumb_DSC00177_1024

Een voordeel was dat we het hotel in de verte al zagen liggen, dus we wisten wat we zochten. thumb_DSC00188_1024En wat nog mooier was dat toen we kwamen aanrijden voor het hotel, het personeel helemaal enthousiast reageerden, daar zij onze shirts van vorig jaar nog herinnerden. Tripper Hans Sweegers was al rond 12.00 uur aangekomen en had de kamers geboekt.thumb_DSC00191_1024 Echter typisch Hans: maar voor 1 nacht en zonder ontbijt. Uiteraard moesten het 2 nachten zijn met ontbijt. Het bijboeken van kamers werd nu kostbaarder, want boeken via booking .com is een stuk goedkoper.( verschil  800 Baht per kamer duurder!) Deze keer zullen we hem maar niet direct onder curatele stellen.  Na de nodige incheckingsproblemen moest Hans z’n spullen verhuizen naar een andere kamer en genoten we allen van een lekkere douche. Nu zit Tripper Cornelus hier z’n verhaal te maken en om mij heen zitten de andere 4 Trippers gruwelijk te ouwehoeren onder het genot van een lekker glas bier. Morgen hebben we hier een rustdag, dus kunnen we vanavond en morgen overdag Bangkok verkennen. Dus tot morgenavond voor een volgend verhaal.