Dag 5 : TIRANA (ALBANIE) – THESSALONIKI (GRIEKENLAND)

DSC01342Datum:                                              14-04-2015

Afstand:                                            428 km

Aantal gereden km’s tot nu toe:     2905 km

Weer:                                                Schitterend,  licht bewolkt weer: 23 C

Wegen:                                              We zijn blij dat we de wegen van Albanië achter ons hebben liggen. We hebben nu toch eens een keer goed kunnen profiteren van ons Europese geld. Prachtige wegen hier , vanaf de grens van Albanie naar Thessaloniki!!!

DSC01366Hotel:                                                 Makedonia Palace Hotel ( aan zee)

Beste Tripper-volgers,

Gisterenavond hebben twee Albanezen ons naar een prima restaurant gebracht met veel keuze en prima eten. We waren nogal eensgezind en bestelden gegrilde kip, bereid op Albanese wijze.

Ik moet zeggen het was voortreffelijk. Daarna in een bar beland, waar niet zo heel veel te doen was.( maandagavondsfeer). Daarom maar weer naar ons hotel gelopen en daar in de bar van het hotel nog een “pastashock” genomen. Vanmorgen ons enigszins verslapen, waardoor we rond 09:15 uur klaar waren met het ontbijt. We reden daarna redelijk snel de stad uit, op weg naar het oosten van het bergachtige land, vol met slechte wegen en ongelooflijke rotzooi rond de steden en dorpen die we doorkruisten, richting de Macedonische grens. Daar aangekomen ontvouwde zich een prachtig landschap, met een gigantisch meer aan de voorzijde en enorme bergen daarachter, vol met eeuwige sneeuw. DSC01356

DSC01343Ook konden we de Albanese politie weer niet mijden. Gisteren  wilde me zo’n agent € 30 ,00 laten betalen, omdat ik mijn lichten niet aan had staan. Wij moesten eigenlijk mee naar het politiebureau, maar ik vertelde hem dat we daar geen tijd voor hadden. Ik had  alleen maar € 50,00 en dat vond ik toch echt teveel. Vroeg hem of hij kon wisselen , maar hij liet me zijn portemonnee zien met € 5,00 erin. “ I am a poor police man” zei hij. Toen bood ik hem € 15,- en zei hem dat hij dan maar geen bon moest schrijven en dat dan maar in z’n eigen zak moest steken. Hij was snel akkoord en we konden weer verder. Vandaag hielden ze ons weer aan .De politieman begon in het Frans te spreken en vroeg of ik dit ook kon. Ik zei ”un petite peu” en hij lachte en zei rij maar door. Ik zei natuurlijk ”Merci Bien”en toen stond het hele korps te lachen. Niet lang daarna stonden we aan de Griekse grens. Dat duurde toch nog een vol uur, maar daarna konden we echt gas geven op de prachtige snelweg. Op naar Thessaloniki. Daar aangekomen wees een Griek naar onze rechterachterband. Deze was kapot maar dan ook echt. Het wiel snel gewisseld bij de Thessalonikische Toren  en morgenvroeg moet er echt een nieuwe band gekocht worden , daar deze niet meer te repareren valt. Het is hier op de strandweg in de stad een drukte van jewelste en wij gaan hier eens goed op z’n Grieks aan de slag. Groeten.

DSC01367