Dag 4 : DUBROVNIK( KROATIE)-KOTOR( MONTENEGRO)-TIRANA(ALBANIE)

DSC01330DSC01311 Datum:                                              13-04-2015

Afstand:                                             100 km + 213 km(extra)

Aantal gereden km’s tot nu toe:     2477 km

Weer:                                                    Schitterend, onbewolkt weer: 23 C

Wegen:                                                 Prima wegen in Montenegro, echter in     Albanië slechte weg van de grens naar Tirana.

Hotel:                                                   Tirana International.

DSC01272Beste Tripper-volgers,

De oude stad Dubrovnik, volledig omringd door enorme stadsmuren, is een bezoek meer dan waard. Het is er erg schoon en de mensen zijn natuurlijk helemaal op het toerisme ingesteld. Het is de moeite waard om hier een bezoek aan te brengen. In een woord een prachtige oude stadskern, vol natuurlijk met souvenir-shops, restaurants en cafe/bars. Wij vonden ook een Irish pub , waar ze prima muziek draaiden en waar het goed toeven was.

DSC01338Hans was alweer in z’n sas want hij kreeg meteen goeie buurt met een aantal meiden uit Los Angelos( USA). Om 01:30 uur kropen we in onze mandjes in onze twee appartementen. Vanmorgen eerst de band voorzien van een binnenband bij een garage en toen om 10:30 uur op weg naar Kotor in Montenegro, ongeveer een 80 km rijden langs de prachtige Adriatische kust. Het passeren van de grens ging vlot en om 12:30 uur arriveerden we er, na een adembenemende tocht rond de prachtige baai waaraan dit stadje ligt. Ook de oude kern van dit stadje heeft weer zo’n oude stadswal. We hebben daar vanmiddag ieder een lekkere salade gegeten, en wat rond gelummeld.

DSC01316Volgens het “roadbook” zouden we hier moeten overnachten, maar we besloten om door te rijden, omdat het aantal km’s voor morgen nogal veel is, gezien de tijd wat het kost om je hier door die bergen te begeven. Het doel zou de hoofdstad van Albanië, Tirana worden. Het koste ons 6 uur om daar te komen. Werkelijk een prachtige route, met heel veel haarspeldbochten, enorme vergezichten en mijn navi Tinus, durfde geruime tijd niet naar rechts te kijken, vanwege soms de enorme diepten. Het kostte ons ruim een uur bij de grensovergang tussen Montenegro en Albanië20150413_145211. Nu hebben we onze intrek genomen midden in het centrum van de stad Tirana in een prachtig hotel. Op de 13e en 14e verdieping(we zijn inmiddels de hoogtes gewend). Vanavond staat op het programma: Verken deze stad. Dus dat gaan we maar snel doen nu. Groetjes.