dag 33

DAG 33: MARBELLA ( SPANJE) – CORDOBA ( SPANJE) d.d. 28 – 05 – 2018

Datum : 28-05-2018

Afstand : 233 km

Aantal gereden km’s tot nu toe : 10.033 km

Weer Licht bewolkt weer.

Temperatuur : Marbella: 18 graden / Cordoba; 24 graden.

Wegen : Prima wegennet

Hotel : Hotel Cordoba Center: Cordoba.

 

Beste Tripper-volgers,

Het werd wederom een mooie avond in Puerto Banus. Na de walki-talki’s set en het fototoestel te hebben overhandigd in het hotel aan de Trippers die verder rijden, zijn we nog maar eens het uitgaanscentrum ingegaan. We geraakten al snel in de oude Piano Bar, waar de sfeer uitstekend was.. Er werd goede muziek ten gehore gebracht door een 2-tal zangeressen en een zanger met een gitaar.”These boots are made for walking” van Nancy Sinatra, “Pretty Woman “van Roy Orbinson of “Don’t you forget about me”van de Simple Minds. brachten de sfeer alleen maar in een nog hoger gehalte , als het al was. Kortom super gezellig daar. Daarna zijn we door de achterdeur beland op het terras naast de Navy’s,waar de meesten van ons het hebben uitgehouden tot een uur of half vier. Er werden diepgaande gesprekken gevoerd en veel gelachen en gedronken. Het is ook een mooie locatie, alleen al om te zien , wat er allemaal voorbij gelopen komt!!

Van de Tripper Robertus, die niet in zijn goed doen was, en van de Trippers Leonardus en Petrus hebben we gisterenavond afscheid genomen., Zij namen afscheid en kijken terug op een geweldige Trip met geweldig hoogtepunten. Tripper Leonardus heeft het tot half vier volgehouden op het terras en is toen in de auto gestapt , samen met de Trippers Robertus en Petrus, om naar het vliegveld in Malaga te gaan, om vandaar naar Eindhoven te vliegen.

Vanochtend versliepen Trippers Martinus en Cornelus zich. Ze werden om 09:00 uur pas wakker en hadden toen al aan het ontbijt bij Tripper Jan moeten zitten in Rio Real. Dat werd 10:00 uur, voordat ze daar aan tafel zaten. Rond 11:30 uur vertrokken we naar een garage, waar de rechter achterkant van de groene Toyota provisorisch werd hersteld, zodat we verder konden rijden. Toen op weg, eerst oostwaarts en toen noordwaarts naar Cordoba. We reden door een enorm gebied dat vol stond met olijfbomen. Rond 14:30 uur reden we Cordoba binnen , maar navigator Henk moest nog wakker worden, dus we zijn het centrum 2 keer ingereden. We arriveerden uiteindelijk in het centrum bij Hotel Cordoba Center. Vandaar zij we vanmiddag het oude stadscentrum gaan bezoeken, terwijl Tripper Henk het bed opzocht.

Wij moeten concluderen dat het historische centrum echt de moeite waard is om te bezoeken. Het is echt prachtig, waarbij de Mezquita Kathedraal/Moskee, de Romijnse brug, de Stadsmuren en The Fortress of the Kings het bezoek meer dan waard waren. Tijdens deze stadswandeling hebben we nog een paella en wat tapa’s genuttigd. Rond 19:30 uur waren we weer terug in het hotel, waar we het zwembad op de 7e verdieping een bezoek hebben gebracht. Toen zijn de luiken dichtgevallen voor een paar uur. Intussen had Tripper Henk een paar adressen geselecteerd om ons te goed te gaan doen aan een goed Spaans diner. Hoe dat verliep melden we u morgen. Welterusten!