Dag 3 : RIJEKA-DUBROVNIK

DAG 3 : RIJEKA – DUBROVNIK

 Datum:                                              12-04-2015

Afstand:                                            577 km

Aantal gereden km’s tot nu toe:     2164 km

Weer:                                                Schitterend, licht bewolkt weer: 20 C

Wegen:                                              Prima wegen

Eten:                                                  Gisterenavond uitstekende spaghetti, risotto, peppersteak, en schnitzel, gegeten.

Hotel:                                                 2 appartementen in Stari Grad( Oud centrum).

 Beste Tripper-volgers,

DSC01212Gisterenavond hebben we eerst eens goed gegeten en toen in een leuke bar nog de nodige biertjes gedronken. We eindigden in Club Mystique en daar hebben we nog eens de beentjes laten waaien op de dansvloer.

Vooral Hans viel in de smaak en was in goeden doen! Om 09:00 uur reden we weg in Rijeka. Een prachtige route langs de Adriatische kust, schitterend weer en fenomenale vergezichten. Dat kenmerkt de route die we reden tot aan Karlobag.( 150 km) Tijdens een van die prachtige uitzichten over de eilandengroepen, die voor de kust van Kroatië liggen , onze eerste soep genuttigd. De omvormer werkte perfect en de soep smaakte ons goed. Na deze pauze hebben we de kustweg verlaten en zijn de snelweg opgegaan. Een prachtig aangelegde  gloednieuwe weg tot voorbij Split. Daar maakte de weg een draai richting Bosnië- Herzegovina. Wij moesten dus nu weer de kustweg vervolgen voor een kleine 200 km naar Dubrovnik. Plotseling stonden we voor de grensovergang Kroatië – Bosnië-Herzegovina, welke na 10 km rijden weer opdoemde, maar dan nu Bosnië-Herzegovina -Kroatië. Met andere woorden we waren weer in Kroatië. (Deze “landverandering” was ontstaan tijdens de laatste oorlog.)DSC01272Rond 17:30 uur doemde voor ons Dubrovnik op, schitterend gelegen in de avondzon. We wilden een hotel nemen in het oude centrum, maar hier konden we niet met de wagens komen. Tijdens de weg vragen, bood een vlotte dame ons 2 appartementen aan. Zo gezegd ,zo gedaan en dat alles voor € 100,00 totaal, inclusief stalling van de wagens. Tijdens het stallen van de wagens bemerkte Toon een kapotte band van de Toyota. DSC01278Dus nu ik zit te typen en zijn Toon en Hans een wiel aan het verwisselen, zodat we morgenvroeg snel deze band weer kunnen laten repareren. We gaan nu het oude centrum verkennen en zullen U morgen hierover verslag uitbrengen. De groetjes.DSC01254