Dag 22:Kiev(Oekraine)Restday

Dag 22 : KIEV (OEKRAINE) – RESTDAY

Datum : 18-06-2019

Afstand : 0 km

Aantal gereden km’s tot nu toe : 7264 km

Weer : De gehele dag licht bewolkt en warm.

Temperatuur : Variërend tussen 28 en 32 graden Celcius.

Wegen : N.v.t..

Hotel : Khreschatyk Hotel, langs de Bhuddabar.

Beste Tripper-volgers,

Na ons wat opgeknapt te hebben zijn we gisterenavond de Buddha Bar binnengelopen. Wat is dit toch een mooi restaurant met een prachtige bar. We hebben daar een uurtje vertoefd en zijn toen naar het Maidan plein gelopen en vandaar nog wat doorgelopen tot we een restaurant naar onze gading vonden. We hebben daar wat genuttigd en zijn toen weer richting ons hotel gelopen en zijn daar,op het overdekt terras , voor ons hotel, neergestreken, waar we wat genuttigd hebben. De avond verliep redelijk rustig, waarbij we moeten vermelden dat Tripper Rob al vroeg in zijn bed kroop, omdat hij veel last had van zijn ontstoken oog.

Nou dat oog voelde s’ morgens niet echt beter, waarna besloten werd om een ziekenhuis op te zoeken. Daar vroeg de arts redelijk snel, na wat onderzoek aan het oog, of Rob wist dat hij nog een lens in zijn oog had. Want wat bleek, hij had die lens al maanden op zijn oog , zonder dat Rob hiervan op de hoogte was.( Hij had al maanden last van zijn oog!!) Zijn opticien in Nederland vond dat hij beter was gaan zien, hetgeen natuurlijk wel kan als je twee lenzen op elkaar hebt liggen!!!Rob heeft op verzoek van de arts de “verdwenen” lens ter plekke verwijderd en kreeg de nodige medicatie mee om het oog te laten herstellen. Nu zal het de komende dagen wel beter gaan met deze ongelukkige Tripper Robertus! Ook hij gaat morgen naar huis, 3 dagen eerder als de planning i.v.m. businessbezoek uit de USA waar hij bij wil zijn.

Vanmiddag zijn we met een Azeri uit Azerbeidjan de stad gaan verkennen. We zagen velen mooie gebouwen, orthodoxe kerken, pleinen, en een indrukwekkend 2e wereld oorlogsmuseum. Rond 8:00 uur zaten we weer op ons terras, voor ons hotel. Zoals het nu naar uitziet wordt het morgen een zware Trip ( 850 km met een grensovergang) naar Moskou, met helaas maar 3 Trippers in de twee wagens. Het plan is om, om 06:00 uur te vertrekken, zodat we de duisternis kunnen vermijden morgenavond! Ik hoop morgen te berichten vanuit Moskou, de meest oostelijke plaats tijdens deze Trip 2019. Houdoe!!!

Tripper Cornelus.