Dag 12 : HVAR (CROATIE) – Stari Grad – Split – Sibenik – ZADAR (CROATIE).

Datum : 12-9-2023

Vandaag aan km’s gereden : 185 km

Aantal gereden km’s tot nu toe : 3092 km

Weer : Onbewolkt en mooi zonnig weer.

Temperatuur : variërend tussen 26 en 30 graden Celcius.

Wegen : Goede wegen.

Hotel : Amare Hotel – Zadar.

Beste Tripper-volgers,

Gisterenavond zijn we in onze eigen Trippersauto gestapt en van ons hotel naar Hvar centrum gereden. Dat scheelde alweer 30 euro echte taxikosten. Meteen naar een restaurant gegaan dat in ons hotel werd geadviseerd, namelijk Paradise Garden. En het was een paradijselijke maaltijd met een geweldige mooie kok in de keuken. Daarna maakten we een wandeling in de haven en eindigden bij dezelfde bar, als de avond tevoren, namelijk op het terras langs het water. Daar raakten we aan de praat met twee Ierse leuke dames, wat een steeds gezelliger gesprek werd. De jongste was een “nurse”met de naam Lisa en de oudste had de mooie naam Sirina. Tripper Franciscus had er een diepgaand gesprek mee en het eindigde zoals altijd met een mooie foto. Na deze ontmoeting liepen we verder naar een volgende bar, waar we de laatste ronde deden. Toen weer naar ons hotel voor de broodnodige nachtrust.

Vanmorgen reden we om 09:45 weg uit Hvar, op weg naar Stari Grad, alwaar de veerboten vertrekken naar Split. Daar aangekomen werd ons verteld dat de boot die om 11:30 vertrekken zou, vol geboekt was en dat we de volgende boot om 14:00 uur maar moesten nemen. Dat was een tegenvaller, maar we vroegen aan de laadspecialisten of het niet mogelijk was om toch met de boot van 11:30 mee te mogen. Een van de laadspecialisten zei mij: “kom maar 10 minuten voor vertrek, dan kijken we of er nog plaats is”. Nou dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Tripper Cornelus stond al een kwartier voor vertrek bij de laadspecialisten en gaf ze elk een klompjesonderscheiding die de mannen meteen opspelden. Ze waren erg verrast en we werden meteen naar de boot gedirigeerd. Soms doen die kleine presentjes wonderen!! De veerboot voer in 1,5 uur naar het vasteland, namelijk naar de kustplaats Split. Om 01:00 uur reden we de boot uit, richting Sibenik, over een prachtige kustweg met mooie zeegezichten.

De Adriatische kust is toch een prachtig gebied, met mooie baaien en havens en met veel prachtige boten en bootjes. Rond 17:00 uur reden we Zadar in, op weg naar het gloednieuwe Amare hotel, dat Tripper Guido al had uitgezocht voor ons. Dit hotel ligt op een 10 minuten loopafstand van het oude centrum. Daar gaan we zo dadelijk naar toe wandelen. Morgen melden we U wat we daar hebben gezien en meegemaakt. Tot morgen maar weer.