Dag 10 : Hoorn (Nederland) – Den Helder – De Koog ( Eiland Texel) – Harlingen – Leeuwarden ( Nederland).

Datum : 10-10-2021

Afstand : 189 km

Aantal gereden km’s tot nu toe : 1686 km

Weer : Wederom een heel mooie dag met veel zon.

Temperatuur : variërend tussen 10 en 17graden Celsius.

Wegen : Prima Wegennet

Hotel : Hotel Post Plaza

Beste Tripper-volgers,

In Hoorn bivakkeerden wij vannacht in het Van der Valk hotel. Prachtige hotelkamers en Tripper Cornelus mocht alleen in een prachtige suite overnachten. Dit was door Stephanie, de geweldige vriendin van Tripper Guido, georganiseerd. Overigens zij heeft, met hulp van de Moraira dames, de gehele avond georganiseerd tot in de late uurtjes in de suite, waar we nog een halve fles wodka hebben leeggemaakt. Deze suite was uit voorzorg geboekt zodat we in de klote Corona tijd alsnog na 00:00 uur nog wat door kunnen drinken en ouwehoeren.

Na ingeboekt te hebben en onze koffers op de kamers hadden gebracht, zijn we in twee taxi’s naar het centrum van Hoorn gereden. Daar hebben we bij “ ’t Schippers huis”aan de haven (destijds is het lied “het Kleine Cafe aan de Haven” geschreven daar, door Pierre Kartner) een lekker pintje op het terras gedronken. Daarna zijn we door een enorm lange straat naar de andere kant van het centrum gelopen om een feestje te gaan vieren, samen met de Moraira dames. Deze dames hebben Tripper Tinus en Tripper Cornelus 2 jaar gelden in Moraira. in het water geduwd, toen ze aldaar, voor een week een mooie villa met zwembad hadden gehuurd en beiden Trippers hadden uitgenodigd voor een avondje zwemmen. De dames , allen uit Hoorn, hebben toen beiden Trippers een mooie avond/nacht bezorgd. Nu was dat weer een leuk weerzien met een heerlijk diner, veel drank en een goede Eindhovense zanger, die zelfs nog een lied van Gerard van Maasakkers ten gehore bracht. Later op de avond volgde nog een betere zanger, waar we de naam van zijn vergeten. Al met al een zeer gezellige en leuke avond. Vanaf deze plaats bedanken we dan ook Stephanie en alle andere dames voor de mooie avond. Onze complimenten hiervoor!

Vanmorgen waren we rond 09:00 uur allemaal in het restaurant voor een goed ontbijt. Tevens werd er weer afscheid genomen voor de 2e keer van Tripper Guido. Hij blijft de meest wisselvallige Tripper met betrekking tot het maken van afspraken en nakomen van deze afspraken, welke dagen hij nou wel meerijd en welke niet. Ook voert hij de lijst aan van de meest terugkomende Tripper en weggaande Tripper , tijdens al onze Trips. Verder wel een goeie knul! Rond 10:00 uur reden we Hoorn uit, op weg naar Den Helder. Daar hebben we een kijkje genomen in de marinehaven en hebben de veerboot naar het eiland Texel genomen.

Daar aangekomen, in prachtig weer, zijn we naar De Koog gereden. Daar op een terras een lekker bakje koffie genuttigd met appelgebak en slagroom. Toen wederom naar Den Helder gereden en via Den Oever over de 32 km lange Afsluitdijk gereden naar Harlingen. Ook deze havenplaats hebben we in het centrum bezocht. Toen op weg naar Leeuwarden waar we zijn ingecheckt bij het Post Plaza Hotel, een oud verbouwd postkantoor in het centrum van deze stad. We gaan nu wat drinken en wat eten en morgen melden we ons weer voor een volgend Trippersverslag. Till tomorrow!