Beste Tripper-volgers,

De morgen begon niet goed! Tripper Hans was zijn portemonnee kwijt en had snel alles al bij de bank laten blokkeren. Toen Tripper Cornelus, na het maken van het dagverslag, arriveerde in het restaurant, hoorde hij het verhaal aan en verschoot ervan. Hij had namelijk de vorige avond de portemonnee zien liggen en had die in zijn jaszak gestopt om hem later te overhandigen aan Tripper Hans. Echter in verband met het snelle vertrek van Tripper Hans naar zijn kamer was hij dit vergeten te vertellen. Een voordeel is er voor Tripper Hans nu wel: hij kan geen geld meer uitgeven!

Om 10:00uur reden we de stad Amsterdam uit op weg naar Monnickendam. Dit is een klein stadje op weg naar Volendam. Daar hebben we een lekker bakje koffie gedronken, hebben het stadje bekeken en zijn doorgereden naar Volendam. Daar zijn we op De Dijk een haring en een bakje kibbeling gaan eten. Daar knapten we allemaal van op, want de drank had gisterenavond toch wel zijn werk gedaan. Toen op weg naar Alkmaar, naar de kaasmarkt. Het was erg druk in dit stadje, maar het weer hielp ook wel een handje mee. Het was in de zon op het terras prima vertoeven. Echter in de schaduw was het toch maar 12 a 13 graden Celcius.

Na de verkenning van het centrum van Alkmaar zijn we weer op weg gegaan naar Medemblik. Dit dorp ligt mooi aan het Ijsselmeer, met een prachtige haven, en wij zijn daar het kasteel Radboud, gaan bekijken. Daar onder dit kasteel hebben we een lekkere pint gedronken en zijn daarna op weg gegaan naar Hoorn waar we gaan overnachten. Morgen vertellen wij U, over de rest van de dag die we hier gaan meemaken. Bye, Bye.