Dag 7 : Rotterdam( Nederland) – Den Haag – Leiden – Zandvoort – Haarlem – Amsterdam ( Nederland) .

Datum : 07-10-2021

Afstand : 125 km

Aantal gereden km’s tot nu toe : 1397 km

Weer : Een mooie dag met veel zon.

Temperatuur : variërend tussen 12 en 17 graden Celsius.

Wegen : Prima wegennet.

Hotel : WestCord Citycentrum Hotel

Beste Tripper-volgers,

Vanmorgen begon de dag helemaal verkeerd. Rond 9:30 hoorden we in een keer een telefoon afgaan.Tripper Tinus belde waar we bleven!! Tripper Rob en Tripper Cornelus hadden vergeten de wekker te zetten en hadden zich verslapen. Dat was geen goed begin van de dag!

Rond 10:30 uur verlieten we de SS Rotterdam om op weg te gaan naar Den Haag. Daar zijn we de Hofvijver en het Binnenhof gaan bezoeken en na een bakje Haagse koffie zijn we doorgereden naar het mooie stadje Leiden. Daar hebben we ons op een zonnig terras tegoed gedaan aan een kop uiensoep. Na een rondwandeling door dit mooie stadje zijn we weer in de Tripperauto’s gestapt en op weg gegaan naar het Circuit van Zandvoort. We hadden daar geen afspraak maar de brutalen hebben de halve wereld en zodoende reden we de ingang van het circuit in en bleven maar doorrijden tot we aan het daadwerkelijke circuit kwamen. Echt een rondje op het circuit met de Tripperauto’s was net een brug te ver! We hebben daar staan te kijken naar “raceauto’s” van het bedrijf Race Planet, die daar vol gas over het circuit rijden. Je kunt daar in een van de auto’s ( Lamborghi, Porsch GT3 911, Ferrari en BMW) stappen van dit bedrijf en dan mag je als “volger”achter een snelle auto over het circuit racen. Je mag echter niet de “koploper” voorbij rijden! Het was een mooi uitje.

Daarna zijn we richting Haarlem gereden. Daar zijn we het centrum ingelopen. Tijdens deze wandeling kwam ik op een brugske nog een bekende dame op de fiets( Marlies) tegen. Daar heb ik nog even een praatje meegemaakt en toen zijn we met zessen naar het oude centrum van dit mooie stadje gelopen. Toch maar even een terrasje genomen en een paar lekkere biertjes gedronken. Vandaar zijn we vertrokken naar de hoofdstad Amsterdam, Rond 19:00 uur waren we op onze kamers in dit WestCord Hotel. Na ruim 10 minuten verzamelden we ons in de ontvangsthal van het hotel en zijn op weg gegaan naar het cafe van de Jordaan, namelijk Cafe”Nol”. Echter we waren te vroeg en dus besloten we maar om naar de nabij gelegen Thai te gaan om een Thais soepje en/of een Thais gerecht naar binnen te werken, Om 22:00 uur was het bomvol bij Cafe Nol en wij pasten, na het scannen van de QR-code, er nog net in. Later in de avond belanden we schuin tegenover Nol in een ander cafe met specifieke Jordaan bezoekers. Om 11:30 uur mochten we nog een laatste rondje bestellen, want vanwege de Corona regels moeten alle horecazaken dicht om 24:00 uur. Hier wordt goed de hand aan gehouden merken wij wel. Na dit mooie cafe zijn er drie lopend naar het hotel gegaan en drie in een Taxi. Daarna zijn we lekker in een bedje gedoken voor de broodnodige nachtrust. Tot morgen.