Dag 6 : Rotterdam( Nederland) – RUSTDAG.

Datum : 06-10-2021

Afstand : 100 km

Aantal gereden km’s tot nu toe : 1272 km

Weer : Wederom flinke regenbuien tijdens de morgen.

Temperatuur : variërend tussen 10 en 17 graden Celsius.

Wegen : Prima wegennet.

Hotel : Op het schip de SS Rotterdam.

Beste Tripper-volgers,

Gisterenavond dachten we , toen we dit verslag schreven, dat we Rotterdam zouden gaan verkennen. Echter het is er niet van gekomen. We bleven wat drinken in de bar op het Main-deck van dit schip. Wel verraste de bemanning ons met de mededeling dat de bierkraan om 11:00 dicht zou gaan, vanwege de Corona-regels. Rond 11:30 werden we naar buiten de bar verwezen en toen zijn we maar naar onze hut gegaan, om wat TV te kijken en op tijd te gaan slapen.

Vanmorgen waren we keurig op tijd om 09:00 uur aanwezig voor een uitgebreid ontbijt. Om 10:05 zouden we een rondleiding op het schip krijgen, te beginnen in de onderste drie lagen van het schip, oftewel in de machinekamer, onder leiding van een bekwame gids. En we moeten concluderen dat dit zeer interessant en de moeite waard was. Alles werd goed uitgelegd en de vragen werden ook nog eens zeer adequaat beantwoord. Na ruim een uur werden we opgevangen door een 2e gids die ons de First Class ruimten liet zien. Een deel van deze ruimten was afgesloten, omdat Hans Klok hier in de maand oktober enige voordrachten zou gaan geven. In de namiddag zijn we met onze 2 auto’s naar de Maasvlakte gereden, naar Futureland. Daar was een kleine ruimte ingericht, waar men de aanleg van de Maasvlakte 1 en Maasvlakte 2, middels foto’s toelicht. Ook verzorgd Futureland een mooie boottrip door de 2 Maasvlakten. Het was een prachtige 1,5 uur durende boottocht met een zeer professionele toelichting. We zagen het grootste containerschip ( HMM St. Petersburg) ter wereld en een geweldig groot schip (De Pioneering Spirit – Pieter Schelte) die booreilanden demonteert in een zeer kort tijdsbestek en tevens pijpleidingen legt in zee ( o.a. Gewerkt aan de Nord-Stream 2 pijpleiding). Verder hadden we het geluk, dat de hevige regenbuien tijdig voor de boottocht verdwenen en we flinke opklaringen kregen. Het is mooier om dit alles te aanschouwen in een zonnige omgeving dan in een regenachtige grauwe omgeving.

Na deze mooie boottocht zijn we naar het centrum van de stad Rotterdam gereden en hebben daar op een oud lichtschip “De Vessel 11” een paar pintjes gedronken en prima gegeten. Na nog een paar bezoeken aan plaatselijke bars zijn we weer naar ons schip de SS Rotterdam gereden om daar nog snel er eentje in de bar te nemen. Daarna hebben we onze hut weer opgezocht om te gaan rusten. Morgen gaan we weer rijden om uiteindelijk te eindigen in onze hoofdstad Amsterdam. Slaap ze lekker!