Beste Tripper-volgers,

Vanmorgen waren we allemaal op tijd op het ontbijt in het hotel. Twee Trippers ( Guido en Peter) waren al ruim een uur eerder daar gesignaleerd en zijn met de noorderzon vertrokken en totaal geen afscheid genomen van de overige Trippers!

Na betaald te hebben zijn we met z’n vijven aan het lopen gegaan , met alle bagage naar de parkeerplaats van onze 2 auto’s aan de andere kant van de rivier in de Kongostraat. De eigenaar kwam ons al fietsend tegemoet, want hij wilde natuurlijk parkeergeld innen ( €30,-) Na de betaling zwaaide hij ons uit! Wij gingen onder een stralende zon op weg naar Kortrijk ,om vervolgens koers te zetten naar Ieper. Echter voor we de afslag naar Ieper namen reden we naar een begraafplaats “Buttes New British Cemetery 1914-1918”. Hier lagen vele Australiërs en Nieuw-Zeelanders begraven. Daarna zijn we naar het centrum van Ieper gereden, naar het “Flanders Fields Museum” in de Lakenhalle. Een indrukwekkend pand met een interessant professioneel ingericht museum. Na het bezoek aan dit museum werd ons duidelijk hoe een ontzaglijke hoeveelheid mensen de dood hebben gevonden in deze Westhoek. Na een koffiepauze zijn we Ieper uitgereden op weg naar een gigantische begraafplaats,”Tyne Cot Cemetary” genaamd te Passendale. Hier zijn ongeveer een kleine 12.000 Engelse soldaten begraven. Een imposant, indrukwekkend memoriaal, dat professioneel onderhouden wordt. Vanaf Ieper tot aan Diksmuide is heftig gevochten en dat heeft geresulteerd in een geweldig aantal begraafplaatsen van meer dan 100 in de Westhoek. Na dit bezoek zetten we koers naar Diksmuide, ongeveer een half uur rijden. Daar aangekomen hebben we een bezoek gebracht aan de Ijzertoren en de Dodengang. Deze toren met een hoogte van 84 meter bevat van boven naar beneden 22 verdiepingen,vol met indrukwekkende musea. Elke vloer heeft een specifiek item dat wordt belicht middels allerlei attributen, krantenknipsels/foto’s en films uit die tijd.

Wij allen vonden dit Memoriaal wel heel mooi en interessant. Rond 16:00 uur reden we Diksmuide uit, op weg naar Raversijde, gelegen aan de kust onder de rook van Oostende. Daar is een Atlantikwall museum uit de 2e Wereldoorlog. Echter wij kwamen aan de gesloten deur vanwege de Corona ellende. Toen hebben we het gaspedaal ingetrapt en zijn naar de mooie stad Brugge gereden. Daar hebben we gerelaxt wat biertjes tot ons genomen en prima gegeten. Rond 11:00 reden we daarna de stad Knokke binnen, op weg naar het appartement van Tripper Cornelus om daar wat te gaan uitrusten. Tot morgen.